hartje
Romantische fictie schrijven | Scriptplus

Van chicklit tot liefdesroman

Het succes van vele chicklitschrijfsters en toegankelijke boeken als Vijftig tinten grijs laat wel zien dat het lichte fictiegenre veelgelezen wordt. Tegelijkertijd wordt er vaak neerbuigend naar dit genre gekeken door critici, lezers én schrijvers. Maar is dat wel terecht, want hoe ‘makkelijk’ is het om een goede liefdesroman te schrijven?

Elk goed verhaal kent een held of een heldin, een conflict en een climax. De basis van elke roman is in principe dan ook hetzelfde, of je nou een stilistisch verzwaarde ontwikkelingsroman schrijft of een chicklit.

In deze cursus kijk je naar de basis van een goed verhaal; dit pas je toe op je eigen creatieve idee voor een toegankelijke liefdesroman. Dat kan een chicklit zijn, of een erotisch verhaal of een kasteelroman of een ander soort roman waarin de liefdesperikelen tussen twee hoofdpersonen centraal staat.

Durf jij het aan? Doe dan mee en werk tijdens deze acht-weekse cursus aan je manuscript onder professionele begeleiding van een ervaren docent. We gaan zowel in op basisbegrippen als plot en personages, maar duiken daarnaast ook in het genre zelf. Bovendien is er tijdens deze cursus ook voldoende tijd voor persoonlijke feedback op jouw manuscript. Een eerste sterkte/zwakte-analyse is inbegrepen in de prijs.

Kijk hier voor meer info of om je in te schrijven.
Uiteraard kun je ook nog eerst contact met mij opnemen.