Over mij

Wie ben ik?

 

IMG_0231Ik heb mijn passie voor boeken en schrijven gecombineerd met een professionele carrière als uitgever en schrijfcoach. Creatief én commercieel aan de slag gaan met boeken, schrijvers en mediaprojecten vind ik geweldig.

Meer informatie over mijn loopbaan en cv vind je hier.

Na mijn studie Letteren aan de Universiteit van Tilburg werkte ik jarenlang als redacteur en uitgever bij diverse uitgeverijen zoals Uitgeverij Contact, Querido, Ambo-Anthos, Sirene en Mistral. In die functies heb ik veel ervaring opgedaan met onder andere het begeleiden van auteurs, het redigeren van manuscripten en het promoten en verkopen van talloze boeken. Soms waren dat bestsellers, zoals Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett; soms waren dat bestsellende auteurs, zoals Heleen van Royen; en heel vaak waren het prachtige boeken van zeer gemotiveerde debutanten.

Of het nou de plot van een spannende thriller is, het verzinnen van een nieuwe boeketreeks of het in de markt zetten van een nieuwe auteur: ik kijk graag verder dan de gebruikelijke wegen en denk creatief én commercieel. Naast mijn vakkennis en uitgeefervaring, heb ik uiteraard zelf ook geschreven. De succesvolle alcoholetiquette Drank verscheen in 2008; bovendien creëerde ik voor uitgeverij Mistral de Nederlandse boeketreeks Romanchica. Daarnaast schreef ik uiteraard eindeloze flapteksten, promotieteksten, webteksten en soms zelfs hele boekteksten.

Een alcoholetiquette, Bosman & Crombach, 2008   ongeremd-xenia-kasper-9789049953195-voorkant  HvR zomerboek cover  9789049953485-patricia-snel-verblind-amp-de-intrigant-178  Romanchica_Pietjouw  nieuwe-handengerie-smit-9789049998394-4-1-image  Maron  Stockett cover

Wat kan ik voor je doen?

Ik geef diverse workshops, cursussen en masterclasses gedurende het jaar. Daarnaast geef ik persoonlijk advies als schrijfcoach; dat kan in allerlei vormen, van leesrapport tot persoonlijke meetings. 
Ben je geïnteresseerd, kijk dan hier.

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact met mij op.